NEWS
Cause for change.
Time for action.

For more details about the new
Talent Data Exchange;
a full description and demo, membership
terms and special limited time offer,
contact Christopher Minninck.

71.5%
het aantal werkende ouders in Nederland.

bestdutch
De Datagegevens van vandaag komen
met een vervaldatum.

>200.000
aantal werkende 55 plussers in
Nederland anno 2014 groeit flink (+14.5%).

-13-23%
Wat vrouwen vs mannen verdienen.


handglove
Niet overeenkomende vaardigheden
leiden tot het onjuist gebruik van datagegevens.


hongkong
Hongkong was # 1 in tijdelijke
opdrachten per capita in 2014.


risingsun
In Japan kunnen de persoonlijke
identiteit & CV alleen worden doorgegeven
met wederzijdse instemming.

rd+cd=0
ruwe data + gekookte data = geen data.


org
Tijdelijke programma's hebben
hun eigen unieke structuur.


hr
Consulting verandert sneller
dan dat het aan groeien is.

167.980
Het aantal tech support specialisten in
de US, de grootste nieuwe bezetting 2012.

34%
Werkgevers in de US vinden
het communiceren met
freelancers moeilijk.


dictionary
Setting terms often means
setting terminology.

61
Average US retirement
age in 2013.

+23%
Gemiddelde wereldwijde groei
van de VMS uitgaven in 2013.

talent1

 

Welkom tot de Talent Data Exchange:
Een organisch ontwerp gebouwd op basis van feiten.

De werkende wereld zit vol van InfoManiacs. Mensen met een onverzadigbare honger naar data. Om aan hun steeds groeiende behoeftes te voldoen, creëerde Brightfield een levendige en informatieve marktplaats dat het fundamentele ingrediënt voor alle correcte besluitvorming bevat: FEITEN. Feiten die echt, nauwkeurig en gecorreleerd zijn. Feiten van de werkelijke zakelijke transacties. Graag introduceren wij de Talent Data Exchange.

Brightfield’s Talent Data Exchange is meer dan alleen maar een data dump, het is een veilige thuishaven voor op lidmaatschap-gebaseerde data, dat onder meer bedrijven laat berekenen wat de loonkosten zijn van een tijdelijke medewerker. Bekijk het als een statistische analyse op marktniveau van de prestaties van een programma en test de validiteit van personeelsbestand strategieën op nauwkeurige en anonieme basis.

We realiseren deze heroïsche prestatie door de samenvoeging van gevalideerde, geconditioneerde en gehomogeniseerde globale personeelsbestand data in een gedeelde centrale locatie. Verbluffend in zijn dimensies, noemen sommige ‘early adopters’ het al de "Heilige Graal." Het gemeenschappelijk formaat maakt het gemakkelijk om scenario's, strategieën en tactieken, die eerder niet kon worden vergeleken, te vergelijken. De Talent Data Exchange biedt de hoge mate van overeenstemming dat nodig is voor echte marktevaluaties en daardoor kunnen bedrijven eindelijk zien waar hun bestedingsgedrag staat t.o.v. de totale markt. Bottom line? Nu pas kunnen bedrijven op basis van feiten, bewijzen gedreven beslissingen te nemen als nooit tevoren.

In het kort betekent dit dat Brightfield’s Talent Data Exchange geen valse, verzonnen of gemanipuleerde informatie bevat. Gewoon echte getallen, wiskunde en algoritmen. Echte grafieken, berekeningen en resultaten. Dit allemaal biedt enorme mogelijkheden voor de tijdelijke personeelbestand programma's en het plannen m.b.t. menselijk kapitaal.

 

coffee2

 

Hoe meer je erin stopt, hoe meer je er uit haalt.

Zoals elk genetisch raamwerk bestaat Brightfield’s Talent Data Exchange uit meerdere lagen en is ze geladderd. Een functioneel component verdeelt elke functiebenaming onder in zijn meest elementaire ‘moleculaire’ onderdelen. Een ander component zorgt voor inzicht in echte markttariefkosten en geen beste schattingen op basis van gissingen en berekeningen. (In werkelijkheid zijn de schattingen van vandaag zo ver verwijderd van de werkelijkheid en wordt hen meer krediet dan ze werkelijk verdienen). Een derde component kan antwoord geven op de vraag dat geen einde kent: "hoe goed is het gesteld met mijn tijdelijk personeelbestand programma?" Wij geloven dat de Talent Data Exchange in zijn geheel een lichaam van feiten vertegenwoordigt dat een ruggengraat toevoegt aan elke tijdelijke personeelbestand beslissing en op lange term een groter concurrentievermogen biedt.

 

vms

 

Een Macroscopische Overzicht van "The Exchange".

 

‘Variant Explorer’
In de complexe markt van vandaag hebben we ontdekt, dat wanneer functiebenamingen worden gebruikt als basis voor vergelijking, dat er een enorme hoeveelheid variantie bestaat m.b.t. de data (bijvoorbeeld in beloning, factuurtarieven of werving cyclustijden). Dit is zeer begrijpelijk gezien de markt bestaat uit duizenden mensen die aan het gissen zijn naar prijzen zonder een daadwerkelijke ‘tool’ om hen te helpen en te begeleiden. Bovendien is de mate van overeenstemming in de vergeleken elementen vaag. Vaak niet in overweging genomen zijn werkuren, de locatie en de duur van de opdracht, bepaalde vaardigheden, certificeringen, veiligheidsmachtigingen (top-secret clearances), licenties en branche-expertise. Functiebenamingen zijn niet specifiek waardoor het soms zeer moeilijk is om ze met elkaar te vergelijken. Brightfield’s ‘Variant Explorer’ houdt rekening met zoveel mogelijk gegevens en zo veel mogelijk factoren om verschillende specificaties te creëren m.b.t. functiebenamingen. Onze meer gedetailleerde aanpak verfijnt elke functiebenaming op een moleculair niveau op een manier zodat de specificaties worden onthult die invloed hebben op de tarieven en de beschikbaarheid van gekwalificeerde kandidaten. Omdat in de werkende wereld van vandaag, weten gissen verslaat.

‘Tru-Market Valuator’
Hoeveel moet je betalen voor een ‘senior programmeur’ in San Francisco of Singapore? Wat voor een ‘junior analist’ in Amsterdam, Londen, Brussel of Los Angeles? Niet ongeveer hoeveel, gezien ongeveer is op zijn best zowel willekeurig en een gok, maar precies hoeveel. In ponden, euro's of dollars. Je kan het gemakkelijk opzoeken. Voer een functiebenaming in op Brightfield’s ‘Tru-Market Valuator’ en alle specificaties, die het vinden van talent moeilijker of duurder maakt, zullen op de pagina verschijnen. Selecteer of verwijder welke specificaties het beste overeenkomen met de specifieke functiebenaming. Nadat u tevreden bent dat de geselecteerde opties passen bij de specifieke job criteria, zal de tariefinformatie in de vorm van beschrijvende statistieken verschijnen (minimum, gemiddelde, de mediaan, maximum, variantie, kwartiel). Deze tariefinformatie wordt gevisualiseerd d.m.v. histogram en bell curve (die hogere en lagere niveaus weergeeft binnen hetzelfde werk type) en onthult de accurate markttarief waarden met +/- voor distributie en variantie. De ‘Tru-Market valuator’ is meer gedefinieerd, meer diepgaand en meer nodig dan ooit.

 

breeds

Job titles, like species, generate breeds as they mutate.

 

‘ProgramDiagnostics’
Een labor-a-torium is elke plaats waar onderzoek en/of observatie wordt gebruikt om toezicht te houden en om prestaties van personeelsbestanden te verbeteren. Met dit in gedachten stelt Brightfield’s ‘Program Diagnostics’ hun klanten in staat om zelf hun programma te analyseren en te vergelijken t.o.v. de totale markt of t.o.v. van een specifiek deel ervan. De prestaties worden gemeten volgens de kwaliteit van leveranciers en de job plaatsingen. Efficiëntie wordt gemeten volgens proces-segment timing en de moeilijkheid van de kandidaatsbeoordeling. De kostprijs wordt gemeten volgens betaaltarief, factuurtarief en de impact per leverancier, talent source, contractduur/ambtstermijn en locatie. Risico wordt gemeten volgens de voldoende hoeveelheid aan leveranciers, het aantal contracten die gelijktijdig volwassener worden en volgens afwijkingen in leveranciersgedrag. Het doel is niet alleen de bewustwording maar evalueerbare opportuniteiten. Een manier en middelen om te zien waar je bent, zodat je gemakkelijk kunt geraken waar je wil zijn.

‘Supplier Roster DOE’
Zolang we ons kunnen herinneren, hebben bedrijven op zoek geweest om het aantal leveranciers te beperken in hun diensten portfolio’s om a) de kosten, die gepaard gaan met het managen van relaties, te vereenvoudigen en te minimaliseren (bv. het minimaliseren van papierwerk) en b) om meer koopkracht of een hefboomeffect te creëren door zich te concentreren op grotere volumes met als doel een betere prijsstelling. Gemakkelijk te begrijpen, gezien de overvloed aan leveranciers veel bedrijven hebben op hun dienstroosters. De hamvraag: wat is het juiste aantal leveranciers?

In de meeste gevallen, zo niet alle, werd het kiezen van het juiste aantal leveranciers in het verleden gedaan zonder rekening te houden met de werkelijke behoefte. Brightfield’s nieuwe ‘Supplier Roster DOE’ is ontworpen om dit te veranderen door het optimaliseren van leveranciersgebruik op basis van de rationalisatie van de echte feiten.

Ter verduidelijking, Brightfield maakt gebruik van een methode vergelijkbaar met wat wetenschappers noemen: ‘Design of Experiment’ or DOE. Kortom, we stellen Latijns vierkant op. Dit is een manier om variabelen te doorkruisen en ervoor te zorgen dat alle scenario's worden meegerekend. Om de basis te leggen, identificeren en verzamelen we behoefte-kenmerken en paren/filteren we leverancierscriteria. Daarna voeren we prijs, dekking en de resultaten in van een ‘Round Robin’ randomisatie experiment om cohorten te koppelen en te ontkoppelen. Door dit te doen, bepalen we niet alleen de beste prijs en de beste prestaties, maar bepalen we welke leveranciers het beste met elkaar werken, inclusief gediversifieerde en minderheidsleveranciers. Nog belangerijker is dat Brightfield’s ‘Supplier Roster DOE’ eerder het ongrijpbaar aantal leveranciers verschaft; m.n. het aantal leveranciers dat het best voor uw bedrijf van dienst is. De resultaten zijn geen willekeurig giswerk, het zijn zekerheden die statistisch gevalideerd zijn tot een ​​wetenschappelijke graad; rationalisaties dat bedrijven helpt zich competitiever te maken. Uiteindelijk kunnen minder of meer leveranciers of zelfs een combinatie van beide een betere oplossing zijn. Hoe dan ook is het uiteindelijke doel meer efficiency. Omdat efficiency altijd beter is.

Ratecard Publisher
Rate card (tariefkaar)- 1. Een overzicht van de tarieven per functie die wordt gebruikt als een gecontracteerd overzicht van de ‘mark-ups’ (commissie) of factuurtarieven tussen de koper en de leverancier(s). 2. Een interne richtlijn voor de loontarieven of de factuurtarieven die wel of niet strikt worden gehandhaafd en die wel of niet kunnen worden gedeeld met biedende leveranciers of ‘requisitioners’ (aanvragers van de bestelopdracht).

Terwijl de bovenstaande definities op grote schaal worden aanvaard als de industriestandaard, is Brightfield’s nieuwe ‘Ratecard Publisher’ op geen enkele wijze of vorm een standaard middel voor de berekening van tarieven. Onze ‘Ratecard Publisher’ is eenvoudig te gebruiken. Het is een ‘tool’ dat gebruikers helpt tijdens de basisstappen van het creëren van de tariefkaart, inclusief het uploaden van brongegevens en diverse voorkeurselecties die vaak geassocieerd zijnmet tariefkaarten. Eenmaal ingevoerd, kan het bestand worden geëxporteerd naar een VMS (Vendor Management Systeem). Net zoals veel praktische hulpmiddelen komt de ‘Ratecard Publisher’ op een echt noodmoment. Het is een welgekomen aanvulling die bedrijven kan helpen te herdefiniëren met wat ze betalen voor wat ze krijgen.